És így lesz belőlem tetováló

És így lesz belőlem tetováló

A kettővel ezelőtti bejegyzésemben szerintem már említettem, hogy a rövidtávon megvalósítandó terveim között áll a tetoválás. Hát, én se számítottam arra, hogy ezt a lépést ilyen gyorsan megteszem, de a héten felkerestem egy volt osztálytársamat, aki jelenleg ebből él.

Igazából két opció volt adott: vagy elvégzek egy tanfolyamot, vagy felkeresek egy olyan tetoválót, akit ismerek. Az utóbbi történt. Úgy voltam vele, talán logikusabb lenne valaki olyan szárnyai alatt tanulni, akit egyrészt ismerek – Timivel együtt tanultunk grafikusnak –, illetve talán jobb is lenne, ha az illetőnek egyszerre nem 20 tanítványa lenne és tudna rám koncentrálni. Amúgy se végez/végzett el minden tetováló ilyen tanfolyamot. (Ha majd saját szalont szeretnék nyitni, valószínűleg elkerülhetetlen lesz egy ilyen képzés elvégzése.)

Szóval kedden találkoztam Timivel a szalonjában és ellátott pár nagyon hasznos tippel. Azt mondta, mielőtt megveszem az első készletem, gyakoroljak tűfilccel, krumplival és szigszalaggal. Hogy hogyan fognak ezek nekem segíteni? Mondom: a tűfilcet körbe kell tekerni szigszalaggal, ugyanis a gép markolata se tollnyi vékony, így hozzá kell szoktatnom a kezemet a vastagsághoz. A krumplit pedig azért kellett a filctoll végére nyomni, hogy súlya legyen, mivel a gépnek is van. Ha ezekkel megy már a rajzolás, felülhetek pl. egy hévre, mert ahogy a tetoválógép, az is rázkódik. Szerintem ezek tök hasznos tippek. Egyébként eléggé fárasztja a kezet, főleg, hogy mikor ki kell tölteni egy területet feketével, azt körkörös mozdulatokkal kell. Lehalt a kézfejem, az ujjaim pedig még percekig remegtek, szóval megterhelő azért. Nyilván idővel hozzá lehet szokni, de így elsőre megviselte a kezem.

Volt elfekvőben két rajzom pár évvel ezelőttről – az egyik Kurt Cobaint, a másik Hayley Williamst ábrázolja. Ezekkel gyakoroltam most hétvégén. Ha lesz tűfilcem (véletlen sima filcet vettem, nem tűfilcet), akkor majd vékonyabb körvonalú rajzokkal is próbálkozom. Amúgy meg sütőpapírra művészkedtem, mivel igazából úgyis másoltam, ez meg eléggé átlátszott ahhoz, hogy könnyűvé tegye a dolgomat.

Ha minden igaz, a jövő hét utáni héten már meglesz a tetoválókészletem, úgyhogy addig kell angoloznom, mert ha meghozza a posta a gépeket és a többi felszerelést, valószínűleg mellőzni fogom az emelt érettségire való tanulást. Meh. Disznóbőr helyett amúgy valószínűleg banánra, mangóra és műbőrre fogok varrni én is először. (Azt mondják, a disznóbőrt nehezen lehet törölni.)

Megosztás: Facebook , Twitter , Google Plus