Így állok most a tetoválással

Így állok most a tetoválással

Majdnem egy hónapja nem írtam ide semmit, de majdnem egy hónapja szinte semmilyen előrelépés nem is történt a tetoválósdival. Megjött a készletem, sikerült is összeszerelni mindkét gépet, de körülbelül csak fél órát játszottam eddig velük, mert dolgoztam meg érettségire készültem.

Na de mivel tegnap megértem újból angolból, most a szóbeli előtt lesz egy kis időm szórakozni a felszereléssel és disznóbőrre vinni az eddigi rajzaimat – amiket egyébként elkezdtem feltölteni a honlapom egy új menüjébe. Az eddigi tapasztalataim alapján sajnos nekem nem vált be a műbőr, úgyhogy valahonnan muszáj lesz disznóbőrt szereznem a gyakorláshoz. Illetve e mellé még pár más dolgot is vennem kell, mert totál elfelejtettem pl. kesztyűt rendelni, és mikor gyakoroltam, eléggé festékes lettem, haha. Csak ugye ez addig vicces, amíg valami seben át a bőröm alá nem jut, aztán az Isten se szedi ki nekem onnan.

További tapasztalatok: ugye gyakoroltam ezzel a krumplis tűfilccel, amiről az előző bejegyzésben számoltam be. Háááát, őszintén, a krumplis dolgot sokkal nehezebb volt irányítani, mint a tetoválógépet. Hiába rezeg a gép, meg oké, van súlya annak is, mégis sokkal jobban tudom kontrollálni, mint a tollat. Eddig egyébként a legalapvetőbb dologgal volt a legnagyobb problémám: az indigó bőrre való felvitelével. Ugye átrajzoltam a mintát, de mikor felhelyeztem a műbőrre, valahogy mégse maradt ott, nem látszott eléggé. Valószínűleg túl keveset (de az is lehet, hogy túl sokat) használtam a stencilgélből, de ezzel kapcsolatban majd konzultálok az oktatómmal.

Update: Bal kézzel fogtam a gépet, jobbal a kamerát, szóval elég kényelmetlen volt levideózni, de itt egy röpke felvétel az egyik bébim hangjáról. Sikerült közben disznóbőrt szereznem: a piacon 100 forintért vettem egy egész zacskóval, a CBA-ban pedig 200-ért egy kilónyit. Sajnos az indigózással még mindig problémám van, de igyekszem orvosolni az akadályokat. (Ettől függetlenül tök jól eltetoválgatok szívecskéket meg ilyen apróságokat, amikhez nem kell átindigóznom semmit.) Amint sikerül felvarrnom az első mintát, írom a következő bejegyzést.

Amúgy rájöttem, hogy ezek a tetkótervek textilen is tök jól néznének ki. Hát milyen menőség már?

Amúgy meg lájkoljátok a Facebookon az oldalamat, mert már annyira előrehaladtam, hogy csináltam is egyet magamnak. 🙂

Megosztás: Facebook , Twitter , Google Plus